NIVÅER

__________________________________________________________________________________________________________

OPEN LEVEL

Den här nivån passar både dig som är nybörjare och dig som är en lite mer erfaren dansare. Det finns alltid något nytt att lära sig och nivån läggs så att den passar alla.BEGINNER

På den här nivån krävs inga förkunskaper. Det är en introduktion till den aktuella dansen där man går igenom grundläggande steg och turer och vi lägger mycket tid på vardera moment för att skapa en god och stabil grund att bygga vidare på.IMPROVER

För att dansa på den här nivån har du gått minst 1-2 nybörjarkurser, beroende på hur snabbt du lär dig. Precis som på nybörjarnivån tar vi god tid till repetition och i att hitta en säkerhet i steg och turer.INTERMEDIATE

På den här nivån har du i regel dansat minst 2 år, beroende på hur fort du lär dig. Du bör vara helt säker på grunderna, ha god rytmkännedom och kunna hänga med i ett högre tempo, både vad gäller musik och inlärning.INTERMEDIATE/ADVANCED

Vår mest avancerade nivå. För att dansa på den här nivån har du i regel dansat minst 3 år och du bör ha mycket god rytmkännedom, teknik och kunna hänga med bra i ett högt tempo, både vad gäller musik och inlärning.


BRA ATT VETA!

Viss variation på nivåerna förekommer då vi anpassar lektionerna utifrån den nivå som majoriteten av kursdeltagarna ligger på.

 

 

VAD INNEBÄR 1, 2 & 3?

En del kurser har så pass många fortsättningsnivåer att nivådefinitionen även innehåller ett nummer enligt kronologisk ordning. För att gå beginner 2 måste du således ha gått beginner 1 och vår rekommendation är att du följer detta numreringssystem även på högre nivåer, för din egen och övriga kursdeltagares skull.


Om en kurs ligger precis mellan två nivåer benämns båda nivåerna, exempelvis improver/intermediate.

 

 

OSÄKER PÅ VILKEN NIVÅ DU BÖR GÅ?

Nivåerna mellan olika dansskolor kan variera och därför kan du, om du är ny hos oss, gärna rådfråga oss om vilken nivå som skulle passa för just dig.

 

Har du börjat på en kurs men känner att det inte är rätt nivå kan du i mån av plats byta nivå. Observera att vi inte kan garantera att ett byte är möjligt då vi får in anmälningar fortlöpande och en del kurser därför kan bli fullsatta. 

 

Om du har gått en kurs men känner att det kommer att kommer att bli för svårt att gå vidare till nästa nivå rekommenderar vi att du går om den kursen så att du kan känna dig trygg och säker i din dans. Många väljer även att gå två kurser samtidigt, alltså både att gå om en kurs för att repetera samt gå fortsättningskursen.

Gör det som funkar bäst för dig!