KURSBESKRIVNING

__________________________________________________________________________________________________________

AFROCUBAN MIX

I den här kursen får du bekanta dig med en mängd olika afrokubanska rytmer - en dansform som är både rolig, utmanande och pulshöjande! Under dessa danspass får du träna teknik, koordination, kroppsisolering och kroppskontroll vilket inte bara ger bra träning utan också gynnar dig i all typ av övrig dans. Kursen har en öppen nivå och passar alla oavsett tidigare danserfarenhet, vårt fokus ligger på att släppa loss till medryckande musik, svettas och att arbeta med hela kroppen! 


INSTRUKTÖRER: ANIER & IDA
BACHATA PARTNERWORK & LADY STYLE

Bachata är en dans- och musikgenre från Dominikanska Republiken som genom åren har utvecklats i en mängd olika stilar. Musiken är medryckande och handlar alltid om kärlek och romantik. Den kan vara både glad och upp-tempo eller lugnare och mer sensuell och den spelas frekvent ute på latin-dansgolven. För många blir bachatan ett stort fritidsintresse då det ges otaliga tillfällen att utöva den ute på klubbar och socialdanser - bara i Malmö/Lund/Köpenhamns-regionen anordnas en mängd olika latinevent varje vecka.


På nybörjarnivå i pardans får du lära dig grundläggande rytm, steg, snurrar och turer. På fortsättningsnivåerna jobbar vi vidare med förning/följning och mer avancerade steg, turer och footwork med inslag från olika bachatastilar samtidigt som vi tränar på musikalitet och rytmkänsla. 

Inget krav på att anmäla sig till tillsammans med en egen dansparter, vi roterar och byter danspartners regelbundet under lektionens gång för att ge dig de bästa förutsättningarna att utvecklas och kunna dansa socialt. Om du anmält dig tillsammans med en egen danspartner och inte vill göra partnerbyten är detta givetvis helt ok.


I Lady Style-kursen får du lära dig en mängd roliga steg och kroppsrörelser, både grundläggande och mer avancerade, med influenser från olika bachatastilar vilket gör dig redo för att släppa loss på vilket latindansgolv som helst! Under kursens gång kommer vi att träna på teknik, rytm, koordination och body movement och utifrån detta bygga upp en kortare koreografier där vi jobbar med musikalitet och kryddar vår dans med feminina kroppsrörelser på ett snyggt, roligt och lekfullt sätt!


INSTRUKTÖRER: Anier & Ida
BARNDANS

Det sägs att ju tidigare vi startar desto bättre är det, i den här kursen välkomnar vi alla spralliga barn i åldern 4-6 år och introducera dem för dansens värld och allt det roliga med den. Barn älskar att röra sig och i den här kursen kommer de att kunna lära sig många olika danser som polka, country, rocky, samba och disco.

Fokuset kommer att ligga på hållning, balans, flexibilitet och rytm vilka är grundläggande element i dans men även fördelaktigt för barnet i övrigt. Och det viktigaste av allt är givetvis att ha kul medan man rör sig!


INSTRUKTÖR: BRIGI  
CHAIR DANCE

I den här burlesk-kryddade kursen får du på ett koreograferat sätt lära dig lekfulla, feminina, sensuella och kaxiga moves med en stol som danspartner - spexigt, roligt och en riktig boost för självförtroendet! Koreografierna är enkla och vi dansar både med och runt stolen. Detta är en kurs som passar alla oavsett tidigare danserfarenhet!


INSTRUKTÖR: Brigi
DANCE FITNESS

Blir du danssugen av musik och tycker att träning ska vara roligt? Då är det här kursen för dig! Under de här danspassen får du lite av allt - danser som samba, cha cha cha, jive, rumba, salsa och swing men också styrketräning och skön och välbehövlig stretchning. Målet med varje lektion är att vara i konstant rörelse och du behöver inte oroa dig över att lära dig och komma ihåg en koreografi, istället lägger vi tid och fokus på repetition av steg och rörelser och att släppa loss och ha kul! 


INSTRUKTÖR: BRIGI
LATIN FUSION

I kursen Latin Fusion får du släppa loss till en härlig mix av latindanser som samba, cha cha cha och rumba kombinerat med element från showdans till låtar från en mängd olika musikgenrer som reggaeton, rock 'n' roll och jazz. Vi tränar på musikalitet, teknik, koordination och att vara kreativa och uttrycka oss till musik. Vi dansar solo och kursen passar alla oavsett ålder eller tidigare danserfarenher.


INSTRUKTÖR: BRIGI
RUEDA DE CASINO

Detta är en otroligt rolig form av kubansk salsa som dansas i en ring tillsammans med andra par. Olika turer, kombinationer, skojigheter och snabba partnerbyten görs på kommando av en utropare som leder 'ruedan'. Det är en dansform som kan dansas i både en mer social och avslappnad form ute på dansgolven men också förekommer mer strukturerat och koreograferat i form av uppträden och show.

Vi kommer att gå igenom grunderna med enklare och vanligt förekommande turer och kommandon och sedan successivt öka tempo och svårighetsgrad anpassat efter gruppens nivå.


OBSERVERA
- För att delta bör du ha gått minst två nybörjarkurser i salsa eller ha motsvarande erfarenhet/kunskapsnivå.
- Iget krav att anmäla sig i par, vi tar in jämnt antal följare och förare.

INSTRUKTÖRER: ANIER & IDA
SALSA PARTNERWORK, SOLO DANCE & LADY STYLE

Detta är en omåttligt populär, rolig och energifylld dans från Kuba som återfinns världen över och har utvecklats till en mängd olika stilar. På Havana Dance Company lär vi ut kubansk stil. För många blir salsan ett stort fritidsintresse då det ges otaliga tillfällen att utöva den ute på klubbar och socialdanser - bara i Malmö/Lund/Köpenhamns-regionen anordnas en mängd olika event varje vecka.


På nybörjarnivå i pardans får du lära dig grundläggande rytm, steg och koordination samt enklare snurrar och kombinationer/turer. På fortsättningsnivå lär du dig mer avancerade figurer/turer, styling och improvisation där vi inkluderar andra kubanska rytmer och stilar som är stora influenser i den kubanska salsan, för att på så sätt utveckla rytmkänsla, koordination och stil.


Inget krav på att anmäla sig till tillsammans med en egen dansparter, vi roterar och byter danspartners regelbundet under lektionens gång för att ge dig de bästa förutsättningarna att utvecklas och kunna dansa socialt. Om du anmält dig tillsammans med en egen danspartner och inte vill göra partnerbyten är detta givetvis helt ok.


I solodanskursen har du chansen att utvecka din salsa och ta den till nya höjder och utveckla din personliga stil! Här tränar vi teknik, rytm, koordination, body movement och musikalitet, och du får lära dig en mängd olika steg och kroppsrörelser med influenser från andra kubanska dansstilar


I Lady Syle-kursen får du lära dig en mängd roliga steg och kroppsrörelser, både grundläggande och mer avancerade. Under lektionernas gång kommer vi att träna på teknik, rytm, koordination och body movement och utifrån detta bygga upp en kortare koreografier där vi jobbar med musikalitet och kryddar vår dans med feminina kroppsrörelser på ett snyggt, roligt och lekfullt sätt!


INSTRUKTÖRER: ANIER & IDA
SHOW DANCE KIDS

I showdans experimenterar vi med många olika dansstilar som swing, samba, cha cha cha, line dance och spansk dans - här låter vi varken kreativiteten eller fantansin sätta gränser! Kursen riktar sig till bar i åldern 7-9 år och erbjuder stor variation i form av dans- och musikstilar där barnen får träna på räkning och att komma ihåg koreografier samtidigt som de får rytmkännedom, bra hållning, flexibiltet och styrka genom aktivitet och rörelse som är rolig.


INSTRUKTÖR: BRIGI