KURSBESKRIVNING

__________________________________________________________________________________________________________

VECKA 14-21 ERBJUDER VI ENSTAKA PARDANSKURSER I SALSA OCH BACHATA, DESSA BENÄMNS "PARTNERWORK" I SCHEMAT. VI TAR I FÖRSTA HAND EMOT ANMÄLNINGAR I PAR. HAR DU INGEN DANSPARTNER ATT ANMÄLA DIG TILLSAMMANS MED MEN KAN TÄNKA DIG ATT TILLDELAS EN FAST DANSPARTNER UNDER KURSENS GÅNG KAN DU SKICKA IN EN INTRESSEANMÄLAN ÄNDÅ SÅ KONTAKTAR VI DIG OM VI HAR PLATSER KVAR OCH FLER INTRESSEANMÄLDA SOM SAKNAR DANSPARTNER.


I ÖVRIGA SALSA- OCH BACHATAKURSER KOMMER VI, PRECIS SOM I FÖREGÅENDE KURSOMGÅNG, ATT FOKUSERA PÅ INDIVIDUELL DANS VILKET ÄR TILL STOR NYTTA FÖR DIN PERSONLIGA UTVECKLING OCH NÅGOT DU KAN HA MED DIG ÄVEN I PARDANSEN.

AFROCUBAN MIX

I den här kursen får du bekanta dig med en mängd olika afrokubanska rytmer - en dansform som är både rolig, utmanande och pulshöjande! Under dessa danspass får du träna teknik, koordination, kroppsisolering och kroppskontroll vilket inte bara ger bra träning utan också gynnar dig i all typ av övrig dans. Kursen har en öppen nivå och passar alla oavsett tidigare danserfarenhet, vårt fokus ligger på att släppa loss till medryckande musik, svettas och att arbeta med hela kroppen! 


INSTRUKTÖRER: ANIER & IDABACHATA PARTNERWORK & SOLO

Bachata är en mycket populär dans- och musikgenre från Dominikanska Republiken som genom åren har utvecklats i en mängd olika stilar. Musiken är medryckande och handlar alltid om kärlek och romantik. Den kan vara både glad, sprallig och upp-tempo eller lugnare och mer sensuell. Under våra kurser jobbar vi med inslag från olika bachatastilar och i nybörjarkursen i pardans får du lära dig grundläggande rytm, steg och  koordination samt enklare snurrar och turer.


I solodanskurserna på fortsättningsnivå jobbar vi med teknik, musikalitet, rytmkänsla och styling samt gör mer avancerade steg och kroppsrörelser i koreografiformat. All individuell dans utvecklar dig som vill bli en tryggare och mer avslappnad kreativ dansare och gynnar dig i även i pardansen.


INSTRUKTÖRER: ANIER & IDABARNDANS

Det sägs att ju tidigare vi startar desto bättre är det och vi vill därför välkomna fler barn till vår dansskola och introducera dem för dansens värld och allt det roliga med den. Barn älskar att röra sig och i den här kursen kommer de att kunna lära sig många olika danser som polka, country, rocky, samba och disco.


Fokuset kommer att ligga på hållning, balans, flexibilitet och rytm vilka är grundläggande element i dans men även fördelaktigt för barnet i övrigt. Och det viktigaste av allt är givetvis att ha kul medan man rör sig!


INSTRUKTÖR: BRIGI    NIVÅ: Kursen riktar sig till barn i åldern 4-6 år


CHAIR DANCE

I den här burlesk-kryddade kursen får du på ett koreograferat sätt lära dig lekfulla, feminina, sensuella och kaxiga moves med en stol som danspartner - spexigt, roligt och en riktig boost för självförtroendet! Koreografierna är enkla och vi dansar både med och runt stolen. Vi erbjuder två kurser med olika nivåer där open level passar alla oavsett tidigare danserfarenhet, och den mer utmanande improver/intermediate-nivå innefattar svårare poser och rörelser vilket kräver god balans och flexibilitet. 


INSTRUKTÖR: Brigi


CUBAN LADY STYLE

Den här kursen riktar sig till till dig som dansar salsa sedan tidigare och vill ha inspiration och verktyg till att utveckla din personliga stil. Här har du möjligheten att jobba med teknik, koordination och rytmkännedom och styling och under kursens gång kommer vi att mixa vår salsa med feminina element samt steg och kroppsrörelser från andra kubanska danser och rytmer på ett snyggt, roligt och lekfullt sätt, något du sedan kan använda både i pardansen och vid improvisation. 


INSTRUKTÖR: Ida


DANCE FITNESS

Blir du danssugen av musik och tycker att träning ska vara roligt? Då är det här kursen för dig! Under de här danspassen får du lite av allt - danser som samba, cha cha cha, jive, rumba, salsa och swing men också styrketräning och skön och välbehövlig stretchning. Målet med varje lektion är att vara i konstant rörelse och du behöver inte oroa dig över att lära dig och komma ihåg en koreografi, istället lägger vi tid och fokus på repetition av steg och rörelser och att släppa loss och ha kul! 


INSTRUKTÖR: BRIGI


KLASSISK BALETT KIDS

Balett är ett perfekt sätt att lära sig styrka, koordination, disciplin och uthållighet. Under kursens gång kommer barnen att få träna på grunderna i klassiskt balettarbete vid stången, snurrar samt på att ha rätt hållning, teknik, balans och hur man stretchar på rätt sätt - allt på en nivå anpassat till deras ålder och förmåga. Lektionerna avslutas alltid med lite gemensam lek.


INSTRUKTÖR: BRIGI    NIVÅ: Kursen riktar sig till barn i åldern 7-9 år


LATIN FUSION

Är latinstilar nytt för dig? I Latin Fusion släpper vi loss till en härlig mix av latindanser och du får lära dig grunderna och enklare teknik i samba, cha cha cha och jive och kombinera dem med andra showiga element till kortare koreografier där våra rörelser och steg anpassas till musiken. Vi dansar solo och kursen passar alla oavsett ålder eller kön och en sak är säker -  du kommer att ha väldigt roligt!


INSTRUKTÖR: BRIGI


RUMBA GUAGUANCÓ

Rumba är en genre som innefattar dans, perkussion och sång. Den uppkom i den lägre arbetarklassen i fattiga områden på Kuba efter slaveriet och spelas och dansas än idag och är en stor influens i den kubanska salsamusiken och i många salsadansstilar. I den här kursen fokuserar vi på den populära subgenren Guaguancó och vi jobbar med rytm, koordination och att hitta rätt känsla i dansen i kombination med en bra variation av steg, rörelser och kombinationer. Kursen har en öppen nivå och passar alla oavsett tidigare erfarenhet, detta är en dansform som är både rolig, utmanande och pulshöjande och ger dig ett smakprov på det genuina Kuba!


INSTRUKTÖRER: ANIER & IDASALSA PARTNERWORK & SOLO

Detta är en omåttligt populär, rolig och energifylld dans från Kuba som återfinns världen över och har utvecklats till en mängd olika stilar. På Havana Dance Company lär vi ut kubansk stil. På nybörjarnivå i pardans får du lära dig grundläggande rytm, steg och koordination samt enklare snurrar och figurer/turer. På fortsättningsnivå lär du dig mer avancerade figurer/turer, styling och improvisation där vi inkluderar andra kubanska rytmer och stilar som är stora influenser i den kubanska salsan, för att på så sätt utveckla rytmkänsla, koordination och stil.


I solodanskurserna på fortsättningsnivå fördjupar vi oss i teknik, musikalitet och rytmkänsla samt gör mer avancerade steg och kroppsrörelser i koreografiformat där vi också inkluderar mer och mer av de andra kubanska rytmerna och dansstilarna. All individuell dans utvecklar dig som vill bli en tryggare och mer avslappnad och kreativ dansare och gynnar dig i även i pardansen.


INSTRUKTÖRER: ANIER & IDA


SHOW DANCE KIDS

I showdans experimenterar vi med många olika dansstilar som swing, samba, cha cha cha, line dance och spansk dans - här låter vi varken kreativiteten eller fantansin sätta gränser! Kursen erbjuder stor variation i form av dans- och musikstilar och barnen får träna på räkning och att komma ihåg koreografier samtidigt som de får rytmkännedom, bra hållning, flexibiltet och styrka genom aktivitet och rörelse som är rolig.


INSTRUKTÖR: BRIGI    NIVÅ: Kursen riktar sig till barn i åldern 7-9 år