KURSBESKRIVNING

__________________________________________________________________________________________________________

VECKA 5-12 ERBJUDER VI INGA PARDANSKURSER. I VÅRA KURSER I SALSA OCH BACHATA KOMMER VI ISTÄLLET ATT FOKUSERA PÅ INDIVIDUELL DANS, VILKET DU HAR STOR NYTTA AV ÄVEN I PARDANSEN.

AFROCUBAN MIX

I den här kursen får du bekanta dig med en mängd olika afrokubanska rytmer - en dansform som är både rolig, utmanande och pulshöjande! Under dessa danspass får du träna teknik, koordination, kroppsisolering och kroppskontroll vilket inte bara ger bra träning utan också gynnar dig i all typ av övrig dans. Kursen har en öppen nivå och passar alla oavsett tidigare danserfarenhet, vårt fokus ligger på att släppa loss till medryckande musik, svettas och att arbeta med hela kroppen! 


INSTRUKTÖRER: ANIER & IDA
BACHATA

Bachata är en mycket populär dans- och musikgenre från Dominikanska Republiken som genom åren har utvecklats i en mängd olika stilar. Musiken är medryckande och handlar alltid om kärlek och romantik. Den kan vara både glad, sprallig och upp-tempo eller lugnare och mer sensuell. Under våra kurser jobbar vi med inslag från olika bachatastilar och på nybörjarnivå får du lära dig grundläggande rytm, steg, snurrar, teknik och koordination. På fortsättningsnivåerna jobbar vi vidare med musikalitet och rytmkänsla samt gör mer avancerade steg och kroppsrörelser. 


INSTRUKTÖRER: ANIER & IDA
BARNDANS

Det sägs att ju tidigare vi startar desto bättre är det och vi vill därför välkomna fler barn till vår dansskola och introducera dem för dansens värld och allt det roliga med den. Barn älskar att röra sig och i den här kursen kommer de att kunna lära sig många olika danser som polka, country, rocky, samba och disco.


Fokuset kommer att ligga på hållning, balans, flexibilitet och rytm vilka är grundläggande element i dans men även fördelaktigt för barnet i övrigt. Och det viktigaste av allt är givetvis att ha kul medan man rör sig!


INSTRUKTÖR: BRIGI    NIVÅ: Kursen riktar sig till barn i åldern 4-6 år
CARIBBEAN VIBES

Det här är den perfekta kursen för dig som vill dansa solo och njuta av karibiska rytmer utan danspartner. Lär dig grundläggande, enkla och roliga steg och kroppsrörelser och från kubanska och dominikanska dansstilar som salsa, cha cha cha, reggaeton, bachata och merengue! Kursen har en öppen nivå vilket innebär att alla är välkomna oavsett tidigare danserfarenhet. Målet är kravlös rörelseglädje till medryckande musik! Som bonus kan du efter kursens gång gå ut och släppa loss på vilket latindansgolv som helst!


INSTRUKTÖR: ANIER
CHACHACHA & SON

Låt oss resa tillbaka i den kubanska musiken och dansens rötter och utforska den spralliga dansstilen cha cha cha och den eleganta dasstilen son - båda föregångare som haft och fortfarande har stort inflytande många typer av latinrytmer. Båda stilar kan dansas solo eller i par och under den här kusen dansar vi solo. Vi kommer att dansa till både traditionell och modern musik och förutom att gå igenom grundläggande traditionella steg och kroppsrörelser, rytm och koordination kommer vi även att addera steg och rörelser med en modernare touch, utveckla vår lekfullhet och mixa de båda stilarna. Kursen har en öppen nivå och passar alla oavsett tidigare danserfarenhet. Dansar du salsa sedan tidigare är detta en perfekt kurs för dig som vill fördjupa din rytmkännedom, bli tryggare som dansare och hitta instrument till att utveckla din personliga stil. 


INSTRUKTÖR: ANIER & IDA
CHAIR DANCE

I den här burlesk-kryddade kursen får du på ett koreograferat sätt lära dig lekfulla, feminina, sensuella och kaxiga moves med en stol som danspartner - spexigt, roligt och en riktig boost för självförtroendet! Koreografierna är enkla och vi dansar både med och runt stolen. Vi erbjuder för första gången två kurser med olika nivåer där open level passar alla oavsett tidigare danserfarenhet, och den mer utmanande improver/intermediate-nivå innefattar svårare poser och rörelser vilket kräver god balans och flexibilitet. 


INSTRUKTÖR: Brigi
CUBAN LADY STYLE

Den här kursen riktar sig till till dig som dansar salsa sedan tidigare och vill ha inspiration och verktyg till att utveckla din personliga stil. Här har du möjligheten att jobba med teknik, koordination och rytmkännedom och styling och under kursens gång kommer vi att mixa vår salsa med feminina element samt steg och kroppsrörelser från andra kubanska danser och rytmer på ett snyggt, roligt och lekfullt sätt, något du sedan kan använda både i pardansen och vid improvisation. 


INSTRUKTÖR: Ida
DANCE FITNESS

Blir du danssugen av musik och tycker att träning ska vara roligt? Då är det här kursen för dig! Under de här danspassen får du lite av allt - danser som samba, cha cha cha, jive, rumba, salsa och swing men också styrketräning och skön och välbehövlig stretchning. Målet med varje lektion är att vara i konstant rörelse och du behöver inte oroa dig över att lära dig och komma ihåg en koreografi, istället lägger vi tid och fokus på repetition av steg och rörelser och att släppa loss och ha kul! 


INSTRUKTÖR: BRIGI
LATIN FUSION

Är latinstilar nytt för dig? I Latin Fusion släpper vi loss till en härlig mix av latindanser och du får lära dig grunderna och enklare teknik i samba, cha cha cha och jive och kombinera dem med andra showiga element till kortare koreografier där våra rörelser och steg anpassas till musiken. Vi dansar solo och kursen passar alla oavsett ålder eller kön och en sak är säker -  du kommer att ha väldigt roligt!


INSTRUKTÖR: BRIGISALSA

Detta är en omåttligt populär, rolig och energifylld dans från Kuba som återfinns världen över och har utvecklats till en mängd olika stilar. På Havana Dance Company lär vi ut kubansk stil. På nybörjarnivå får du lära dig grundläggande rytm, steg, snurrar, teknik och koordination med enklare inslag av andra kubanska rytmer och dansstilar. På fortsättningsnivåerna jobbar vi vidare med teknik och du lär dig mer avancerade steg, kroppsrörelser och styling där vi också inkluderar mer och mer av de andra kubanska rytmerna och dansstilarna, som är stora influenser i den kubanska salsan, för att på så sätt utveckla din rytmkänsla, koordination och stil.


INSTRUKTÖRER: ANIER & IDA
SHOW DANCE KIDS

I showdans experimenterar vi med många olika dansstilar som swing, samba, cha cha cha, line dance och spansk dans - här låter vi varken kreativiteten eller fantansin sätta gränser! Kursen erbjuder stor variation i form av dans- och musikstilar och barnen får träna på räkning och att komma ihåg koreografier samtidigt som de får rytmkännedom, bra hållning, flexibiltet och styrka genom aktivitet och rörelse som är rolig.


INSTRUKTÖR: BRIGI    NIVÅ: Kursen riktar sig till barn i åldern 7-9 år