Kursbeskrivning

KURSBESKRIVNING

____________________________________________________________________________________________________

BACHATA

Bachata är en dans- och musikgenre från Dominikanska Republiken som genom åren har utvecklats i en mängd olika stilar. Musiken kan vara både glad och upp-tempo eller lugnare och mer sensuell och den spelas frekvent ute på latin-dansgolven. Under kursens gång får du lära dig grundläggande steg och turer samlt enklare footwork som du kommer långt med och du får en bra grund som du sedan kan bygga vidare på.

Inget krav på att anmäla sig i par, vi roterar och byter par kontinuerligt under lektionens gång.


INSTRUKTÖRER: Anier & Ida
BARNDANS

Det sägs att ju tidigare vi startar desto bättre är det och vi vill därför välkomna fler barn till vår dansskola och introducera dem för dansens värld och allt det roliga med den.

Barn älskar att röra sig och i den här kursen kommer de att kunna lära sig många olika danser som polka, country, rocky, samba och disco.


Fokuset kommer att ligga på hållning, balans, flexibilitet och rytm vilka är grundläggande element i dans men även fördelaktigt för barnet i övrigt. Och det viktigaste av allt är givetvis att ha kul medan man rör sig!


INSTRUKTÖR: BRIGI    NIVÅ: Kursen riktar sig till barn i åldern 4-6 år
CUBAN LADY STYLE

Den här kursen riktar sig till till dig som dansar salsa sedan tidigare och känner sig trygg i grundsteg och rytm. Här har du möjligheten att fördjupa dina kunskaper i teknik, koordination och rytmkännedom samt lära dig hur du kan styla din salsa - a lo cubano. Under kursens gång kommer vi att mixa vår salsa med andra kubanska traditionella och moderna rytmer på ett snyggt, roligt och lekfullt sätt, något du sedan kan använda både i pardansen och vid improvisation. 


INSTRUKTÖR: Ida
KLASSISK BALETT KIDS (INSTÄLLD/CANCELLED)

Balett är ett perfekt sätt att lära sig styrka, koordination, disciplin och uthållighet. Under kursens gång kommer barnen att få träna på grunderna i klassiskt balettarbete vid stången, snurrar samt på att ha rätt hållning, teknik, balans och hur man stretchar på rätt sätt - allt på en nivå anpassat till deras ålder och förmåga. Lektionerna avslutas alltid med lite gemensam lek.


INSTRUKTÖR: BRIGI    NIVÅ: Kursen riktar sig till barn i åldern 7-9 år
LATIN FITNESS

Den här kursen kan enklast beskrivas som zumbaliknande latindanspass där fokus ligger på rörelseglädje och träning snarare än att bli tekniskt skicklig. Du får lära dig koreografier fulla av latin moves inspirerade av samba, cha cha cha och jive till härlig och varierad musik. För att se till att alla hänger med lägger vi tid på repetition och varje danspass avslutas med lite skön stretchning. 


INSTRUKTÖR: BRIGI
LATIN LADY STYLE

Latin lady style är en kurs som riktar sig till alla som är intresserade av feminina latin-stilar och vill utveckla sin självsäkerhet och lekfullhet i dansen.

Varje kurs fokuserar vi på olika dansstilar och vi bygger upp koreografier med rätt teknik och känsla för den aktuella stilen. Den här kursen är temat samba och jive.

Samba handlar om karnival så gör dig beredd på en riktigt energisk koreografi utan stopp där vi verkligen kommer att visa upp oss! Jive handlar om att ha kul och släppa loss till rock and roll musik. Den innehåller mycket hopp och sparkar och du kommer tveklöst att träna och förbättra din uthållighet.


INSTRUKTÖR: BRIGI
RAINBOW BALLROOM

Traditionell ballroomdans är inte längre konservativ! Män och kvinnor kan båda föra och följa. Njut av att lära dig grunderna i europeisk ballroom och latinamerikans dans med Eugeni, guldmedaljör i internationella samkönade ballroomtävlingar. Målet är att du under kursens gång får lära dig några av dansstilarna i en atmosfär som alltid är öppen och stödjande. Det är det bästa sättet att spendera en kväll tillsammans med din partner eller hitta nya vänner och samtidigt utveckla dina färdigheter i dans. Samkönade och mixade par är välkomna.


Inget krav på anmäla sig i par då vi roterar och byter danspartners regelbundet under lektionens gång.


INSTRUKTÖRER: EUGENI
SALSA

En mycket populär, rolig och energifylld pardans från Kuba. Salsan återfinns världen över och har utvecklats till en mängd olika stilar, vi lär ut kubansk stil. Det är en dans som för många blir ett stort fritidsintresse då man kan utöva den ute på klubbar och socialdanser. I Malmö/Lund/Köpenhamns-regionen anordnas exempelvis en mängd olika event varje vecka.


På nybörjarnivå går vi igenom grundstegen, enklare figurer/turer samt förning/följning. Allteftersom du avancerar bygger vi succesivt vidare på grunderna och introducerar också försiktigt andra kubanska rytmer och dansstilar. På högre nivåer lär du dig mer avancerade figurer/turer och styling samt improvisation innehållande de andra kubanska rytmerna och stilarna.


Inget krav på anmäla sig i par då vi roterar och byter danspartners regelbundet under lektionens gång.


INSTRUKTÖRER: ANIER & IDA
SHOW DANCE KIDS

Show dance kan innefatta många olika dansstilar som swing, samba, line dance och spansk dans - man kan göra en koreografi till allt! Kursen erbjuder stor variation i form av dans- och musikstilar och barnen får träna på räkning och att komma ihåg koreografier samtidigt som de får rytmkännedom, bra hållning, flexibiltet och styrka genom aktivitet och rörelse som är roligt. Under den här kursomgången kommer vi att lära oss 2 koreografier.


INSTRUKTÖR: BRIGI    NIVÅ: Kursen riktar sig till barn i åldern 7-9 år
SOCIAL CHA CHA

Cha cha cha är en traditionell kubansk pardans som också vidareutvecklats till en egen dansstil inom latin-grenen i ballroomdans. Genom det här konceptet vill vi introducera en enkel, rolig och dansvänlig ballroom cha cha speciellt utformat för socialdans där vi kombinerar ballroomdansens cha cha-steg med snurrar och turer från salsan och som går att använda när det spelas cha cha cha-rytmer på vilket dansgolv som helst!

Det kommer även att ges möjlighet att lära sig lite styling och solodans passande för de tillfällen när föraren släpper följaren ett tag och utrymme ges för improvisation och musikalisk lekfullhet.


Inget krav på anmäla sig i par då vi roterar och byter danspartners regelbundet under lektionens gång.


INSTRUKTÖR: BRIGI  
SON 

Son är en traditionell pardans från Kuba som dansas i contratiempo och en rytm som återkommer titt som tätt ute på salsadansgolven, den är dessutom salsans föregångare. Dess karaktär är stilfull och elegant och under den här kursen får lära dig grundläggande steg och figurer samtidigt som vi kommer att fokusera mycket på takt och att hitta känsla i dansen. Om du dansar salsa sedan tidigare ger den här kursen dig en möjlighet att bredda dina kunskaper utveckla din dansstil. Kanske kan den även inspirera dig till improvisation med taktbyten då man kan dansa son till all salsamusik!


Inget krav på anmäla sig i par då vi roterar och byter danspartners regelbundet under lektionens gång. 


INSTRUKTÖR: ANIER & IDA
VALS & FOXTROTT

För den som alltid har velat lära sig vals är detta en kurs som inte får missas.

Mjuk, elegant och progressiv med pendlande swing och flytande rörelser runt dansgolvet.

Under kursens gång får du lära dig både grundläggande och lite mer avancerade steg och rörelser för modern vals, wienervals och foxtrot (internationell stil) och efter kursens gång kommer du att kunna imponera på vilken publik som helst.


Inget krav på anmäla sig i par då vi roterar och byter danspartners regelbundet under lektionens gång.


INSTRUKTÖRER: EUGENI

Havana Dance Company - Facebook
Havana Dance Company - Instagram
Havana Dance Company - Youtube

© Copyright. All Rights Reserved