Kursbeskrivning

KURSBESKRIVNING

____________________________________________________________________________________________________

BARNDANS (INSTÄLLD)

Det sägs att ju tidigare vi startar desto bättre är det och vi vill därför välkomna fler barn till vår dansskola och introducera dem för dansens värld och allt det roliga med den.

Barn älskar att röra sig och i den här kursen kommer de att kunna lära sig många olika danser som polka, country, rocky, samba och disco.


Fokuset kommer att ligga på hållning, balans, flexibilitet och rytm vilka är grundläggande element i dans men även fördelaktigt för barnet i övrigt. Och det viktigaste av allt är givetvis att ha kul medan man rör sig!


INSTRUKTÖR: BRIGI    NIVÅ: Kursen riktar sig till barn i åldern 4-6 år
KLASSISK BALETT KIDS (INSTÄLLD)

Balett är ett perfekt sätt att lära sig styrka, koordination, disciplin och uthållighet. Under kursens gång kommer barnen att få träna på grunderna i klassiskt balettarbete vid stången, snurrar samt på att ha rätt hållning, teknik, balans och hur man stretchar på rätt sätt - allt på en nivå anpassat till deras ålder och förmåga. Lektionerna avslutas alltid med lite gemensam lek.


INSTRUKTÖR: BRIGI    NIVÅ: Kursen riktar sig till barn i åldern 7-9 år
LATIN FITNESS

Den här kursen kan enklast beskrivas som zumbaliknande latindanspass där fokus ligger på rörelseglädje och träning snarare än att bli tekniskt skicklig. Du får lära dig koreografier fulla av latin moves inspirerade av samba, cha cha cha och jive till härlig och varierad musik. För att se till att alla hänger med lägger vi tid på repetition och varje danspass avslutas med lite skön stretchning. 


INSTRUKTÖR: BRIGI
LATIN LADY STYLE

Latin lady style är en kurs som riktar sig till alla som är intresserade av feminina latin-stilar och vill utveckla sin självsäkerhet och lekfullhet i dansen.

Varje kurs fokuserar vi på olika dansstilar och vi bygger upp koreografier med rätt teknik och känsla för den aktuella stilen. Den här kursen är temat samba och jive.

Samba handlar om karnival så gör dig beredd på en riktigt energisk koreografi utan stopp där vi verkligen kommer att visa upp oss! Jive handlar om att ha kul och släppa loss till rock and roll musik. Den innehåller mycket hopp och sparkar och du kommer tveklöst att träna och förbättra din uthållighet.


INSTRUKTÖR: BRIGI
RAINBOW BALLROOM

Traditionell ballroomdans är inte längre konservativ! Män och kvinnor kan båda föra och följa. Njut av att lära dig grunderna i europeisk ballroom och latinamerikans dans med Eugeni, guldmedaljör i internationella samkönade ballroomtävlingar. Målet är att du under kursens gång får lära dig några av dansstilarna i en atmosfär som alltid är öppen och stödjande. Det är det bästa sättet att spendera en kväll tillsammans med din partner eller hitta nya vänner och samtidigt utveckla dina färdigheter i dans. Samkönade och mixade par är välkomna.


Inget krav på anmäla sig i par då vi roterar och byter danspartners regelbundet under lektionens gång.


INSTRUKTÖRER: EUGENI
RUMBA CUBANA

Rumba är en genre som innefattar dans, perkussion och sång. Den uppkom i den lägre arbetarklassen i fattiga områden på Kuba efter slaveriet. I par är rumban ett spel mellan man och kvinna där kvinnan provocerar mannen samtidigt som hon "skyddar" sig mot hans utfall. Solo-stilen, kallad Columbia, är en snabb och energisk dans som går ut på att överglänsa varandra. Under dessa lektioner fokuserar vi mycket på teknik och att hitta rätt känsla i dansen i kombination med en bra variation av steg, rörelser och kombinationer.


För dig som dansar alla typer av salsa är detta ett sätt att uveckla din dans då du genom att inkorporera rumba kan göra den vackrare och mer spännande samt utveckla din stil.

För dig som inte dansat tidigare eller dansar något som inte är relaterat till kubanska danser är detta en dansform som är både rolig, utmanande och pulshöjande!


INSTRUKTÖRER: Anier & Ida
SALSA

En mycket populär, rolig och energifylld pardans från Kuba. Salsan återfinns världen över och har utvecklats till en mängd olika stilar, vi lär ut kubansk stil. Det är en dans som för många blir ett stort fritidsintresse då man kan utöva den ute på klubbar och socialdanser. I Malmö/Lund/Köpenhamns-regionen anordnas exempelvis en mängd olika event varje vecka.


På nybörjarnivå går vi igenom grundstegen, enklare figurer/turer samt förning/följning. Allteftersom du avancerar bygger vi succesivt vidare på grunderna och introducerar också försiktigt andra kubanska rytmer och dansstilar. På högre nivåer lär du dig mer avancerade figurer/turer och styling samt improvisation innehållande de andra kubanska rytmerna och stilarna.


Inget krav på anmäla sig i par då vi roterar och byter danspartners regelbundet under lektionens gång.


INSTRUKTÖRER: ANIER & IDA
SALSA SUELTA

Det här är den perfekta kursen för dig som vill utveckla din stil, teknik, koordination och rytmänsla i salsan!
Vi dansar solo och bygger upp kortare koreografier med kubansk salsa som bas och med inslag av andra kubanska rytmer och danser, något du har stor användning av i improvisation både i par och solo.

Lär dig lyssna till och tolka musiken, dansa med hela kroppen, släppa loss och bli säkrare och tryggare i din dans!


INSTRUKTÖRER: ANIER & IDA
SHOW DANCE KIDS

Show dance kan innefatta många olika dansstilar som swing, samba, line dance och spansk dans - man kan göra en koreografi till allt! Kursen erbjuder stor variation i form av dans- och musikstilar och barnen får träna på räkning och att komma ihåg koreografier samtidigt som de får rytmkännedom, bra hållning, flexibiltet och styrka genom aktivitet och rörelse som är roligt. Under den här kursomgången kommer vi att lära oss 2 koreografier.


INSTRUKTÖR: BRIGI    NIVÅ: Kursen riktar sig till barn i åldern 7-9 år
SOCIAL CHA CHA

Cha cha cha är en traditionell kubansk pardans som också vidareutvecklats till en egen dansstil inom latin-grenen i ballroomdans. Genom det här konceptet vill vi introducera en enkel, rolig och dansvänlig ballroom cha cha speciellt utformat för socialdans där vi kombinerar ballroomdansens cha cha-steg med snurrar och turer från salsan och som går att använda när det spelas cha cha cha-rytmer på vilket dansgolv som helst!

Det kommer även att ges möjlighet att lära sig lite styling och solodans passande för de tillfällen när föraren släpper följaren ett tag och utrymme ges för improvisation och musikalisk lekfullhet.


Inget krav på anmäla sig i par då vi roterar och byter danspartners regelbundet under lektionens gång.


INSTRUKTÖR: BRIGI  
SON SUELTO

Son är en traditionell pardans från Kuba som dansas i contratiempo och en rytm som återkommer titt som tätt ute på salsadansgolven. Dess karaktär är stilfull och elegant. Under den här kursen dansar vi solo och samtidigt som du får lära dig grundläggande steg och kroppsrörelser bygger vi också upp kortare koreografier där mycket av fokus kommer att handla om att hitta känslan i dansen och att utföra rörelserna och stegen så organiskt som möjligt. Om du dansar salsa sedan tidigare ger den här kursen dig en möjlighet att bredda dina kunskaper och möjligheter kring hur du kan improvisera och leka med takter och taktbyten, då man även kan dansa son till all salsamusik, samt inspiration till att utveckla din dansstil. 


INSTRUKTÖR: ANIER & IDA
VALS & FOXTROTT

För den som alltid har velat lära sig vals är detta en kurs som inte får missas.

Mjuk, elegant och progressiv med pendlande swing och flytande rörelser runt dansgolvet.

Under kursens gång får du lära dig både grundläggande och lite mer avancerade steg och rörelser för modern vals, wienervals och foxtrot (internationell stil) och efter kursens gång kommer du att kunna imponera på vilken publik som helst.


Inget krav på anmäla sig i par då vi roterar och byter danspartners regelbundet under lektionens gång.


INSTRUKTÖRER: EUGENI

Havana Dance Company - Facebook
Havana Dance Company - Instagram
Havana Dance Company - Youtube

© Copyright. All Rights Reserved